Një Homazh për Nderin e Dëshmorëve dhe Martirëve në Varrezat e Fshatit Polac

Sot, në 25 vjetorin e rënies të Dëshmorëve dhe martirëve të fshatit Polac,Bekim Jashari  bëri homazhe në varrezat e heronjve dhe martirëve, me një zemër të rënduar nga respekti dhe nderimi për ata që kanë dhënë jetën për lirinë e tyre.

“Ndër të tjerash,ai tha
“Në këtë ditë të veçantë, ne mbledhemi së bashku për të nderuar dhe për t’u kujtuar heronj dhe martirë të pashoq. Është një privilegj dhe një detyrë e madhe për të ndaluar, për të reflektuar dhe për të përjetuar me respekt atë që kjo ditë simbolizon për ne.
Sot, kur bëjmë këtë homazhe, ndiejmë peshën e historisë, ngjarjeve që kanë lënë gjurmë thellë në zemrat tona, dhe vlerën e jetës së atyre që janë ofruar për lirinë dhe për të drejtën tonë për të jetuar në një shoqëri të lirë dhe të drejtë.

Le të mos harrojmë asnjëherë të vlerësojmë kontributin e tyre të pamohueshëm dhe të angazhohemi për të ruajtur trashëgiminë e tyre në rrugën tonë drejt një të ardhmeje më të mirë dhe më të sigurt për të gjithë

Le të qëndrojmë bashkë dhe të përqafojmë njëri-tjetrin me respekt dhe dashuri, duke u frymëzuar nga forcë dhe guxim nga ata që kanë shërbyer për lirinë Lavdi …”/OkaruinaPress/