“Fermeri që Kultivon Suksesin: Historia e Dredhëzave të Arta të Bajram Kadriut”

Në një fshat të vogël, larg zhurmës së qytetit, jetonte një bujk feremer i përkushtuar Bajram Kadriu nga fshati Likoc Skenderaj. Çdo mëngjes, para se dielli të ngjitej mbi horizont, Bajrami dilte nga shtëpia e tij e thjeshtë dhe nisej drejt arave të tij të gjelbra. Me një hap të vendosur dhe një shikim plot vendosmëri, ai përshkonte rrugën që të çonte drejt tokës që kishte trashëguar nga gjyshërit e tij.

Bajrami e donte tokën. Ai e kuptonte gjuhën e saj dhe e respektonte atë si një mik të ngushtë. Çdo ditë, ai punonte me duar të përbaltura dhe me një zemër të mbushur plot dashuri për natyrën. Kur ora kalonte, ai kujdesej për bimët e tij, i ujiste me kujdes dhe i ruante nga dëmtuesit, duke përdorur metoda tradicionale që kishin kaluar nga brezi në brez.

 

Stinët ndryshonin, por përkushtimi i Bajramit ndaj tokës mbetej i njëjtë. Në pranverë, ai mbillte farat e dredhzave për një kultivim të bollëshëm .Në verë, kur dielli ishte i zjarrtë, ai punonte pa u ndalur, duke u kujdesur që bimët të mos thaheshin nga etja.
Cilësia e dredhëzave të tij ishte e jashtëzakonshme. Frutat ishin të mëdha, të ëmbla dhe me një aromë të pakrahasueshme. Kjo cilësi e lartë e bëri fermën e Bajramit shumë të njohur në rajon, dhe ai arriti të krijojë një rrjet të qëndrueshëm klientësh të përhershëm.

Për Bajramin , të qenit Fermer- bujk nuk ishte thjesht një profesion, por një mënyrë e jetese. Ai ishte një lidhje e gjallë mes tokës dhe njerëzve, duke i ushqyer ata me përkushtimin dhe mundin e tij. Dhe në çdo copë bukë që pritej në tryezën e tij, ai ndjente krenarinë e një pune të mirë bërë, duke e ditur se çdo grimcë drithi dhe çdo frut që rriteshin në arën e tij, ishin fryt i dashurisë dhe përkushtimit të tij ndaj tokës. kët vit Bajrami mbolli 60 hektar dredhëz, 60 miser,15 fasule,dhe 2 hektar Spec
Përveç tregut lokal, Bajrami filloi të shesë dredhëzat e tij në qytetet afër dhe madje edhe në kryeqytet. Ai bashkëpunoi me restorante, supermarkete dhe dyqane ushqimore, duke siguruar që produktet e tij të arrijnë konsumatorët më të shumtë/OkarinaPress/